Informace pro sezónu 2019 – info o vydávání licencí, informace o letišti Hoškovice

Ahoj všem,
přeji vám do nového roku jen to nejlepší, hodně zdraví, spokojenosti, radosti a všeho co si přejete !!!
Jako každý rok několik informací k letošní sezóně.
Na „vyhlášení“ jsme dosti podrobně probírali situaci pro nadcházející sezónu. Dohodli jsme se, že co se týká závodů, budeme vše řešit operativně během sezóny – uvidíme kolik bude jezdců a zda se ještě někdo nepřihlásí k pořádání závodů. Takto jsem také informovala komisi SZM na Autoklubu.  Počítala jsem s tím, že  uspořádám alespoň jeden závod v Hoškovicích a to v termínu ke konci června.
Z letiště jsem však dostala informaci, že zde budou probíhat úpravy, které souvisí se získáním statutu mezinárodního letiště a letiště již nebude možné používat pro závodění. Víte, že také o této možnosti jsme se bavili, ale nepředpokládala jsem, že to bude již letos. Bohužel.
Budeme tedy hledat další možnosti….. i když se přiznám, že v tuto chvíli mne nic nenapadá. Letiště, které by vyhovovalo vašim výkonům už asi žádné není a žádný další pořadatel se také neobjevil…..
A teď další nformace.
Co se týká licence – mám informace, že by Informační systém pro vydání licencí měl fungovat lépe než vloni.
Na webových stránkách Autoklubu vznikl návod k vydání licence jezdce.
Také jsem se ptala na AČR na ceny licencí a bylo mi řečeno, že ceny budou zveřejněny v Ročence 2019 do konce ledna. Cena licence prý byla navýšena o 5%….Ceny licencí FIM  FIM Europe prý zasílají jezdcům po upřesnění v jakém seriálu MS či ME budou startovat.
Czech Drag Centrum bude i nadále fungovat a je tu pro vás. Prosím vás proto, pošlete mi informaci o tom, zda budete žádat o licenci a jaké závody či seriály letos pojedete. Následně pak domluvím také termín pro testování speciálů.
Pokud budete žádat o licenci a nebo pokud máte zájem prodloužit své členství v AČR (i bez licence) dejte mi vědět do konce ledna (!)  a zároveň pošlete 100,- Kč za prodloužení členství na účet Czech Drag Centra – 485255369/0800.
Pro mládež budu opět žádat o podporu na AČR.
Tolik zatím to nejdůležitější.
Mrzí mne, že po úspěšných 16 letech vám musím sdělit takovou informaci. Myslím, že jsme za tu dobu úroveň dragsterů v ČR posunuli na evropskou úroveň a to i s handicapem, že nemáme dragsterovou dráhu. Měli jsme jako jedni z mála ucelený šampionát.  Naši jezdci se prosadili  v evropských závodech, byli vždy konkurenceschopní a úspěšní.  Hoškovická dráha byla oblíbená nejen mezi našimi jezdci, ale také mezi zahraničními jezdci. Většina jezdců právě zde zajela svůj „Personal Best“. Bylo pro mne velkým uznáním také obliba závodů v Hoškovicích u jezdců Super Twin Top Gas Serie a Funny Bike. Startovali zde jezdci ze Slovenska, Maďarska, Německa, Holandska, Belgie, Dánska, Švýcarska, Švédska, Norska, Finska.
Uvidíme jaká bude budoucnost dragsterů. Problémy jsou v celé Evropě. Budeme stále v kontaktu. Budu se snažit, abychom se spolu opět setkali na závodní dráze a aby vaše úspěchy byly vidět.
Pokud vás napadne jakékoliv řešení, podnět, závodní dráha, pořadatel  …… dejte vědět, ráda pomůžu.
Děkuji vám všem a těším se s vámi naviděnou.
Yvona